Op zaterdag 3 maart doet de Alkmaarse ijsbaan De Meent Bauerfeind weer mee aan de ‘60 van de Weissensee’. In deze strijd tussen kunstijsbanen in Nederland rijden schaatsers in 60 minuten zoveel mogelijk ronden en de ijsbaan waarop de meeste kilometers gereden is wint.

Eddy Bakker, exploitatiemanager Alkmaar Sport: “Vrijwel alle ijsbanen in Nederland met een 400 meterbaan doen weer mee. Voor de Alkmaarse ijsbaan is het de derde keer. Schaats- en skeelerschool In Balans neemt dit jaar weer deel met zo’n 30 instructeurs en leden. De voorsprong van Hoorn op Alkmaar wordt steeds kleiner, natuurlijk willen we ze dit jaar verslaan!”

De Meent vraagt alle deelnemers hun eigen transponder mee te nemen, maar er ook transponders te leen bij de receptie.

De ‘60 van de Weissensee’ wordt verreden van 14:00 tot 15:00 uur. Direct na afloop zal het aantal geschaatste ronden op het LED-scherm verschijnen. Een foto hiervan wordt gedeeld met de concurrenten, waarna de winnende ijsbaan om 15:30 uur bekend zal worden gemaakt in de horeca. Alkmaar Sport trakteert alle deelnemers op een eerste drankje.

De ijsbaan is op 3 maart overigens van 12.30 tot 17.00 uur gewoon geopend voor de recreatieve schaatser. Deelnemers aan de wedstrijd betalen het reguliere toegangstarief en melden hun deelname bij aanvang bij de receptie. Meer info op demeentalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2843x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/