Deze maand opende het Alkmaarse Wijkcentrum Overdie een expositie van de drie lokale kunstenaars Gerda Kan, Peter Swidde en Wendy del aguida roman. De tentoonstelling is tot en met april te bezichtigen.

De Alkmaarse Gerda Kan schildert al 12 jaar bij Crejat. Ze begon met tekenen en ontwikkelde zich steeds verder via verschillende opleidingen. Haar werk is figuratief en realistisch te noemen. Gerda werkt met acrylverf en gebruikt soms zand, lijm of koffieprut voor extra gelaagdheid. Ze vond haar eigen stijl tijdelijk met het schilderen van dieren maar is overgestapt met name op afbeeldingen van oude familieportretten. Ze vindt het vooral leuk als er iets grappigs of aandoenlijks in een schilderij zit.

Peter Swidde exposeert met ruim 30 olieverfschilderijen in het wijkcentrum. De collectie bestaat uit een deel van zijn complete oeuvre en daarmee zijn dan ook goed de ontwikkelingen in zijn stijl te zien.

Wendy del Aguila Roman is geboren in 1978 te Alkmaar. Haar grote passie , “mag ze nu wel zeggen” is schilderen. Ze begon in 2014 met pastelkrijt en was snel verslaafd. Daarna stapte ze over naar acryl- en olieverf. Wendy is autodidact en leert nog steeds. Ze heeft speciaal iets met dieren en schildert ook in opdracht huisdierportretten.
Pin It
Bekeken: 2352x
https://ee.itk.ac.id/data/