Maar liefst zeven jonge judoka's hebben zich afgelopen zondag tijdens de Districtskampioenschappen geplaatst voor de Nederlandse Judo Kampioenschappen.

Tom van der Kolk stuurde zondag acht judoka's naar de plaatsingswedstrijd in Beverwijk. Als eerste waren de dames en de lichtgewichtklasse heren aan de beurt en Annick Baas wist in de categorie -57 kg voor de eerste keer -18 kampioen te worden.

In de gewichtklasse -48 kg haalde Linda Aghterberg de derde plaats en ook konden de tweelingbroer en -zus Dries en Noor Boulidam in hun gewichtsklassen (-50 kg heren en -63 kg dames) de derde plaats bemachtigen.

Na een succesvolle ochtend mochten de heren de mat op. Dylan van der Kolk kon in zijn gewichtsklasse -60 kg het toernooi op zijn naam schrijven. Ook Jonathan Houkes en Perry de Boer wisten in hun klasse -66 kg de finale te bereiken en stonden zodoende tegenover elkaar. Jonathan Houkes besliste de finalewedstrijd door een vol punt te scoren tegen zijn teamgenoot.

Op de foto vlnr:  Perry Boer, Jonathan Houkes, Jesse Timmer (5e -66 kg),  Dylan van der Kolk. Over drie weken worden de Nederlandse Judo Kampioenschappen in Tilburg gehouden.
Bekeken: 2699x