Wie nieuwsgierig is naar welke grote roofvissen in hartje Alkmaar zwemmen, kan zondag 25 februari kijken bij de wedstrijd streetfishing in het centrum van Alkmaar. Zo’n 60 deelnemers proberen, net als vorig jaar, zoveel en zo groot mogelijke snoeken, snoekbaarzen en baarzen te vangen.

Streetfishing is een jonge, hippe manier van het vissen op roofvis met lichte materialen in een stedelijke omgeving. Natuurlijk worden de vissen weer teruggezet. Het fenomeen is over komen waaien vanuit Frankrijk en sinds korte tijd ook in Nederland een steeds populairdere vorm geworden van roofvissen.

De competitie bestaat uit zes wedstrijden die plaatsvinden in Alkmaar, Haarlem, Zaandam, Amersfoort, Utrecht, en de laatste wedstrijd in Amsterdam. De meer dan 60 deelnemers spelen in teamverband en komen uit heel Nederland.

De wedstrijd duurt van 10:00 uur tot 14:00 uur. De wedstrijd wordt georganiseerd door Sportvisserij MidWest Nederland in nauwe samenwerking met de hengelsportvereniging Alkmaar. Meer informatie is te vinden op sportvisserijmidwestnederland.nl.
Bekeken: 3259x