Niemand minder dan de internationaal bekende jazzpianist Rembrandt Frerichs treedt zondag 4 maart op in de Noordeinder Vermaning. Na vier jaar komt de jazz-grootheid met zijn trio weer naar het kerkje van Noordeinde.

Frerichs wordt als een absolute grootheid in de jazz gezien. Als student kreeg hij van het Fonds voor excellerende jonge musici een studiebeurs voor het conservatorium van New York en hij studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op 22-jarige leeftijd debuteerde hij op het North Sea Jazz Festival.

Frerichs is hoofdvakdocent jazzpiano aan het conservatorium van Tilburg, en werkt als gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ook is hij artistiek leider van enkele culturele podia. Daarnaast toert hij als muzikant over de wereld.

Zijn debuut-cd Self Portrait (2007) werd genomineerd voor een Edison en was Album van de week op London Jazz Radio. In 2010 speelde Frerichs in de legendarische jazzclub Birdland in New York. Datzelfde jaar schreef het NRC Handelsblad over hem: "Rembrandt maakt van jazz een rijker verhaal".

Het optreden begint om 15.00 uur uur en entree kost 12,50 euro. Donateurs betalen 10 euro. Kaarten reserveren kan via onder andere via noordeindervermaning.nl.
Bekeken: 2397x