Dat sport en bewegen bijdraagt aan participatie is inmiddels algemeen geaccepteerd en omarmd. Ook in Alkmaar. De gemeente heeft in Sport-Z de partner gevonden waarmee de maatschappelijke rol van sport wordt gefaciliteerd en gestimuleerd.

Sport-Z heeft een coördinator aangesteld die de betrokken partners met elkaar verbindt. Deze coördinator, Pascale de Hoogh, richt zich op het inzetten van sport en bewegen als middel. Dit gebeurt met activiteiten en programma’s die bijdragen aan maatschappelijke doelstellingen van gemeente Alkmaar.

Sport en Maatschappij is een van die programma’s en gaat over het maatschappelijk betrokken ondernemen bij sportverenigingen, met daarbij centraal sport en bewegen als middel en betrokkenheid van verenigingen.

De maatschappelijke betrokkenheid van Sport en Maatschappij kent volgens Pascale eigenlijk geen grenzen. "Zo brengen we door het programma Sport Vitaal ouderen in de wijk in beweging, hebben we een programma voor kinderen met een GGZ-indicatie, weerbaarheidstrainingen, werken we aan het verhogen van de participatie en hebben een sportprogramma ontwikkeld voor de jongste bewoners van het Oranjehuis."

"We hebben ook een coördinerende rol binnen het samenwerkingsverband aangepast sporten en uniek sporten", vervolgt de coördinator. "We ondersteunen de gemeente bij het inzetten van sport en bewegen als maatschappelijk kapitaal."

Wethouder sport Pieter Dijkman is erg blij met de inzet van Sport-Z: "Om sport in te zetten als middel voor de samenleving, heb je draagvlak en enthousiasme nodig. Sport-Z weet de bruggen te slaan tussen de juiste partijen. Meedoen aan de samenleving is voor iedereen belangrijk. Door samen te werken maken we dit steeds beter mogelijk."
Pin It
Bekeken: 2317x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/