Dankzij Univé Verzekeringen kunnen Alkmaarse basisschoolleerlingen vanaf groep 4 gratis deelnemen aan de ICE Games bij De Meent Bauerfeind. De aanmeldingen voor dit unieke beweegprogramma overtroffen alle verwachtingen en vele enthousiaste kinderen komen daarna terug naar de ijsbanen.

Vanwege gebrek aan natuurijs loopt het bezoek aan kunstijs terug en vergeet de jeugd hoe het is om op het ijs te spelen. Vandaar de ICE Games. Met niet alleen onze traditionele ijssporten, maar ook curling en schaatsbiathlon, met liggend schieten vanaf het ijs. En dan zijn er nog de ICE Bikes. Natuurlijk zijn de games gekoppeld aan de Olympische Winterspelen.

Univé verbond zich graag aan het unieke project en haalde met een donatie uit het Ledenfonds de financiële drempel voor basisscholen weg. Binnen enkele dagen werd het streefaantal van 5.000 leerlingen al gehaald.  Alkmaar Sport, zelf ook enthousiast, liet de inschrijving langer open en het aantal aanmeldingen steeg naar ruim 6.500. Er zijn nog een paar plekken open voor schoolklassen.

Sportwethouder Pieter Dijkman: "Het is fantastisch om te horen dat door deze samenwerking zulke hoge aantallen jongeren de ijsbaan bezoeken. Deze impuls draagt zeker bij aan de vergroten van de bezoekersaantallen op de ijsbaan. Ook toont het aan dat onze Alkmaarse ijsbaan een grote regionale functie vervult en voorziet in een behoefte van jong en oud.”

De 400 meter ijsbaan is nog tot 18 maart geopend. Basisscholen kunnen zich nog aanmelden voor de ICE Games via demeentalkmaar.nl/ice-games. In de zomer volgt meer informatie over de schoolaanbiedingen in het schooljaar 2018/2019.
Pin It
Bekeken: 2578x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/