Nadat Rondje Oudorp eindigde omdat de initiatiefnemers geen tijd meer hadden voor de immer meer tijd vergende organisatie, pakte Alkmaar Sport het stokje op om het loopevenement te behouden. Er is nu groen licht dankzij de verbintenis van een hoofdsponsor. Op zondag 20 mei wordt de 'Raadhuis Pinksterun' gehouden.

Alkmaar Sport heeft de vergunning rond én communicatiebureau Raadhuis als hoofdsponsor gevonden. Raadhuis gevestigd in het oude raadhuis van Oudorp, is enthousiast over de samenwerking voor het evenement, dat vanaf Kolping Boys weer een kinderloop heeft en loopafstanden van 5 en 10 km.

Marlou Zuurbier van Alkmaar Sport: “Raadhuis gaf bij ons aan zich te herkennen in onze ambities die wij met de run hebben. Dit jaar zetten wij een sportieve run neer met een dorps karakter. Staat dit eenmaal dan gaan we groeien, in deelnemersaantal maar denk ook aan bijvoorbeeld de toevoeging van een business-run en diverse side-events."

"Om dit te realiseren is de hulp van lokale ondernemers onontbeerlijk, maar bij ons lag ook de wens een creatieve draai te geven aan de organisatie", vervolgt Zuurbier. "Die zal met Raadhuis in ieder geval niet ontbreken."

De creatieve draai is al terug te vinden in de bewust verkeerd geschreven naam 'Pinksterun'. Raadhuis voorziet de run ook van een eigen logo en er zullen nog vele beeld- en taalcreaties volgen.

Zuurbier: "We zijn nog op zoek naar verdere ondersteuning. Op dit moment zijn er veel lokale ondernemers die toegezegd hebben ons op één of andere manier te gaan helpen, dit gaan we de komende weken concreet maken.”

Na de voorjaarsvakantie wordt het nieuwe imago van het loopevenement bekend gemaakt. Dan start ook de (online) voorinschrijving via pinksterun.nl.
Pin It
Bekeken: 2574x
https://ee.itk.ac.id/data/