CDA Alkmaar zal 15 maart een motie bij de gemeenteraad indienen omdat het voortbestaan van de Opbelbus Alkmaar in gevaar is.

Al sinds 1984 verzorgt de Opbelbus vervoer voor inwoners van gemeente Alkmaar. De bus wordt elke dag bemand door vrijwilligers en maakt per jaar zo'n 19.000 ritjes, maar toch dreigt geldtekort. Het Rijk schaft namelijk de teruggave van de BPM-belasting voor taxi’s af.

CDA Alkmaar benadrukt in haar motie de wens van de overheid dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en dat eenzaamheid bestreden wordt. Daarbij hoort volgens de fractie voor met name ouderen 'vriendelijk vervoer' voor afspraken, sociale contacten een bezoekje aan culturele evenementen.

De lokale CDA vraagt gemeente Alkmaar om contact te zoeken met de Rijksoverheid, rechtstreeks en via het lobby-overleg, om de benoemde consequenties voor te spiegelen. Ook wil de fractie dat er overleg komt met het bestuur van de Opbelbus om te onderzoeken wat de gemeente zou kunnen betekenen.
Pin It
Bekeken: 2607x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/