OPA gaat ervan uit dat kiezers warmlopen voor het kijken naar AZ-wedstrijden op het Alkmaarse Waagplein en promoot tijdens deze verkiezingsperiode opnieuw de inzet van een groot scherm voor de bekerfinale. Maar daarnaast wil de lokale partij ook andere AZ-topduels live vertonen op het plein. Veel Alkmaarders zien dit waarschijnlijk zitten, maar binnenstadbewoners zijn niet zo happig.

Omwonenden vonden de live-uitzending van bekerfinale in maart 2017 teveel geluidsoverlast opleveren. Of eigenlijk, de harde muziek voorafgaand aan de wedstrijd. Op een herhaling zitten ze niet te wachten. Een incidentele live-uitzending op het Waagplein moet kunnen, maar dan wel volgens de regels van het nieuwe evenementenbeleid.

De binnenstadbewoners zijn inmiddels tevreden over het nieuwe evenementenbeleid dat in samenspraak met gemeente, horeca, evenementorganisators is opgesteld en onlangs in werking trad. Toch wordt er nog met argusogen gekeken hoe dit jaar wordt omgegaan met de voorgenomen voetbaluitzending op het Waagplein.

Vooralsnog ligt er nog geen vergunningaanvraag bij de gemeente. Zodra de aanvrager zich aandient zal deze de verantwoordelijkheid krijgen om aan de eisen van het beleid te voldoen, ook wat betreft geluid. Ondertussen blijft OPA tot 21 maart roepen om voetbalwedstrijden op grote schermen in de binnenstad.
Pin It
Bekeken: 4906x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/