Tussen 1 februari en 5 maart bood IJsbaan De Meent Bauerfeind iedereen de mogelijkheid om een professionele bobstart te ervaren. Olympiër Kimberley Bos sloot het evenement dinsdagmiddag af met een clinic skeleton. Ook werd de prijs uitgereikt voor het snelste bobduo in de regio.

Winnaars Thijs van Zwam en Marcel Bockweg, docenten van het Horizon College, kregen uit handen van Riepke Hollander, commercieel directeur van Dirk Barten Hyundai, een cheque van 500 voor een citytrip in een nieuwe Hyundai Kona.

Oud Olympisch bobsleepiloot Arend Glas en Robin Korving (Olympisch atleet en atletiektrainer bij Hera en Hylas) vonden tijdens de Bobstart diverse talenten. Zij zijn uitgenodigd om vrijblijvend enkele keren mee te trainen bij Korving en zijn collega's, om hun snelheid en kracht te ontwikkelen voor het bobsleeën.

Kimberley, ooit door Arend Glas gespot: “Het is mooi om te zien dat Alkmaar Sport zoveel aandacht besteedt aan onze sport. Ik ben blij dat ik hier in Alkmaar mijn steentje kan bijdragen om mensen met skeleton bekend te maken en nieuw talent te ontdekken.”

Tijdens de laatste Olympische Winterspelen in PyeongChang heeft zij uiteindelijk de achtste plek weten te veroveren. Tijdens de clinic gaf een enthousiaste Bos gericht advies aan degenen die vooraf gescout waren. Bram Zeegers (Youth Olympics) verzorgde daarbij de demonstraties.

Besprekingen zijn gaande voor de terugkeer van de bobslee startbaan in het najaar bij De Meent, maar wellicht ook een aantal weken op het Waagplein.
Pin It
Bekeken: 2596x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/