Alkmaar Centraal


Sport-Z start maandag 19 maart met nieuwe weerbaarheidstrainingen voor jeugd van 8 tot 12 jaar. Weerbaarheid betekent stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Om hieraan te werken worden acht lessen lang handvatten aangereikt in de Multischermzaal van De Meent Bauerfeind.

De gecertificeerde weerbaarheidstrainer werkt volgens de beproefde Rots & Water methode. Uit onderzoek blijkt onder meer dat een hoog percentage deelnemers na afloop beter voor zichzelf durft op te komen.

Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan specifieke onderwerpen van belang voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken en (verbale) oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

De lessen worden gegeven op maandagen van 19 maart tot en met 21 mei van 16:00 tot 17:00 uur. De reeks kost 75 euro per deelnemer. Er kunnen niet meer dan 14 kinderen meedoen. Inschrijving verloopt via sport-z.org/weerbaarheidstraining. Meer informatie is verkrijgbaar bij Wouter van der Klugt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072-5489317).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl