Alkmaar Centraal


In de laatste fase van de waterpolo herencompetitie 3e Bondsklasse B ligt nog alles open onderin het klassement. Vijf ploegen, waaronder DAW, hebben niet meer dan drie punten verschil met de ploeg de voorlaatste plaats. Zaterdag zou een overwinning dus mooi meegenomen zijn voor de Alkmaarse ploeg, maar het mocht niet zo zijn. Directe concurrent De Rijn uit Wageningen won nipt met 11-12.

De wedstrijd begon goed voor DAW. Al snel scoorden Maurits de Bruijn en Tibor Boots drie keer, vanuit een overtalsituatie en twee snelle uitbraken. Daarna kwam De Rijn mede dankzij twee strafworpen weer op gelijke hoogte. De thuisploeg nam opnieuw voorsprong, maar werd daarna voorbij gestreefd mede door een derde strafworp. Met nog 10 seconden op de klok zette Daan Happe de ruststand met een knappe boogbal op 5-5.

De start van de tweede periode was wederom voor DAW en leverde een 8-5 voorsprong op. Die verdampte echter bijna helemaal in het slot; de bezoekers kwamen terug tot 8-7. Langzaam begonnen de Alkmaarders mee te gaan in het fysieke spel van De Rijn, met veel persoonlijke fouten tot gevolg en het ging ten koste van het eigen spelletje met snelle uitbraken. Na een lange tijd zonder scores kwam De Rijn weer langszij.

In de derde periode was het slot een keer voor DAW en werd een marge van twee punten (11-9) opgebouwd. In het laatste kwart ging het echter helemaal mis. Omdat drie spelers inmiddels drie overtredingen hadden verzameld, kon. DAW niet meer wisselen en aanvallend geen vuist meer maken. De sterke midvoor van De Rijn kon dit nog wel en zorgde voor een ommekeer. Op 45 seconden voor tijd schoot hij de winnende 11-12 binnen.

Spannende weken resteren voor DAW Heren 1, met drie van de vijf wedstrijden tegen directe concurrenten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl