Alkmaar Centraal


Dit weekend vond in Tilburg het NK Judo -18 plaats. Zeven judoka's van Topsport Van der Kolk wisten zich drie weken eerder te plaatsen via de districtskampioenschappen in Beverwijk. Kanshebbers Dylan van der Kolk en Jonathan Houkes gingen uiteindelijk naar huis met brons en zilver.

Dylan van der Kolk startte niet met een volledige fitheid in de -60kg klasse, na flink te pakken genomen te zijn door griep. De eerste twee ronden waren geen probleem, maar in de kwartfinale merkte hij vlak voor tijd de gevolgen. Een heupworp zette een streep door zijn titelaspiraties. Na deze mentale klap wist Dylan toch de knop goed om te zetten en bereikt met twee keer een vol punt de kleine finale, die hij ook won met een ippon.

Trainingsmaatje Jonathan Houkes knokte zich op overtuigende wijze naar de finale in de -66kg klasse. Daarin startte hij ongelofelijk goed, en had controle over bijna de hele wedstrijd. Alleen leverde een prachtige harde aanval geen punten op. Hij wierp zijn tegenstander zó hard over zijn schouder, dat deze niet meer op de rug landde.

Na twee minuten herhaalde Jonathan die actie, maar deze werd perfect overgenomen en zo kreeg hij zelf een ippon tegen. Voor hem dus ook geen titel, maar wel keurig zilver.

Ook de andere judoka's van Tom van der Kolk presteerden verdienstelijk. Linda Agterber (-48kg), Dries Boulidam (-50kg), Annick Baas (-57kg) en Perry Boer (-66 kg) behaalden allemaal een keurige zevende plek.

Over twee weken staat in Bremen het eerste grote internationale toernooi op het programma.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl