Alkmaar Centraal


Het succes van het volkstuinproject Vitaminima in de afgelopen vier jaar is voor amateurtuindersverenigingen in Alkmaar-West reden om ook het komende seizoen weer tuinen beschikbaar te stellen aan mensen met een uitkering. Onder begeleiding van een ervaren tuinder kunnen zij op 50m2 grond  hun eigen verse groente verbouwen en groene vingers ontwikkelen.

Onderhand heeft en groot aantal uitkeringsgerechtigden meegedaan aan Vitaminima.  “Ik vond het een geweldige ervaring, Ik heb het hele jaar door gezond en goedkoop eten en alles bloeit en zoemt in de zomer. De volkstuin is mijn supermarkt geworden", laat een van hen weten. "Ik kan daar heel gelukkig van worden. Ik kwam elke week weer graag schoffelen en genoot zo van de rust. Jammer dat het is afgelopen.”

Meerdere deelnemers waren echter zó enthousiast dat zij een eigen tuin namen. Voor wie nog geen ervaring heeft of moeite heeft met de kosten, helpt gemeente Alkmaar middels de voortzetting van het volkstuinproject.

Deelnemers krijgen op de complexen in Alkmaar West 50m2 grond, gereedschap een starterspakket met poot- en zaaigoed tot hun beschikking. Gegadigden moeten zich wel realiseren dat het tuinieren al gauw een aantal uren per week kan vergen.

Afgelopen jaren waren beschikbaar gestelde tuintjes al binnen twee weken volgeboekt. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl