Donderdag 29 maart start de GGZ in Alkmaar de doe- en praatgroep 'Piep zei de muis' voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar die wat extra steun nodig hebben, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen.

Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet, zoals een ernstig zieke of depressieve ouder, een scheiding of overlijden, verdriet, ruzie of geweld. 'Piep zei de muis' is een leuke doe- en praatgroep waar kinderen plezier hebben, vriendjes maken en iets helemaal voor zichzelf hebben. Daarnaast leren ze samen met handpop Piep beter omgaan met hun emoties.

Omdat stressvolle omstandigheden vaak het hele gezin raken, zijn er ook een viertal bijeenkomsten waar ouders met elkaar leren wat u te doen om hun kroost te ondersteunen. Er wordt aandacht besteed aan opvoedkundige thema’s en vragen, en hoe je sensitief om kunt gaan met je kind.

Er zijn twaalf wekelijkse bijeenkomsten van een uur voor de kinderen en vier meetings voor ouders. Er kunnen hooguit acht kinderen meedoen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via Petra Poland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-23116109. Meer informatie via ggz-nhn.nl/piepzeidemuis.

Er zijn overigens KOPP/KVO groepen voor 8 tot 12 jaar, 12 tot 16 jaar en 17+ die zeer regelmatig starten.
Pin It
Bekeken: 2913x
https://ee.itk.ac.id/data/