Gemeente Alkmaar heeft besloten om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak die de bestuursrechter in februari 2018 deed. De bestuursrechter stelde toen projectontwikkelaar Timpaan in het gelijk. Gemeente Alkmaar had volgens de rechter onjuist gehandeld in de procedure rondom de vergunningverlening voor het bouwproject Victory Veste en had het bouwplan Victory Veste niet mogen afwijzen op grond van parkeerproblemen.

Het hoger beroep moet voor 6 april ingediend zijn. Over de aan te voeren argumenten beraadt de gemeente zich nog en zal het hoger beroep in eerste instantie als ‘pro forma’ ingediend worden.

Met het hoger beroep loopt de gemeente wel risico, want als de rechter beslist in het voordeel van Timpaan dan kan deze een fikse schadeclaim indienen bij de gemeente ter compensatie van de geleden verliezen.

In 2014 presenteerde Timpaan zijn plannen voor een appartementencomplex met 56 starterswoningen op het parkeerterrein aan de Arcadialaan-Rhijnvis Feithlaan in Alkmaar. De plannen werden door de gemeente aanvankelijk enthousiast ontvangen. Nadat bewoners en ondernemers uit de wijk bezwaar maakten vanwege het tekort aan parkeerplaatsen in de wijk, krabbelde de gemeente al snel terug.
Pin It
Bekeken: 3948x
https://ee.itk.ac.id/data/