Vrijdagochtend was het dan eindelijk weer zover: het kaasmarktseizoen ging weer van start. En dat nog eens een jubileumjaar, want het Alkmaarse kaasdragersgilde bestaat inmiddels 425 jaar. Om dat te vieren werd een speciale gast uitgenodigd. André van Duin was de ideale persoon om dit speciale kaasmarktseizoen in te luiden.

En wie André van Duin zegt, zegt humor. Na een komische toespraak over koeienkaas in het stadhuis, was het moment daar om met z'n allen naar de Waagtoren te lopen. Dat gebeurde onder leiding van een draaiorgel, dat een handjevol klassiekers speelde waar André van Duin grote successen mee beleefde. Denk aan 'Willempie' en 'Er staat een paard in de gang'. Eenmaal op het Waagplein aangekomen was het dringen geblazen voor de toegestroomde pers, die vanuit elke hoek de mooiste foto probeerde te maken.

Na het luiden van de bel was het tijd voor de komediant tijd om een rondje kaasmarkt te maken onder leiding van de kaasvader en de keurmeester. Daar mocht André verschillende kazen proeven maar ook zelf in een kaas proberen te boren. Na afloop werd hij traditiegetrouw rondgedragen op een berrie.
Pin It
Bekeken: 2900x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/