Politie Alkmaar berichtte dinsdag over een grote brom- en snorfietscontrole, die vorige week donderdag werd gehouden nabij de rotonde in de Bergerhout en aan de Vondelstraat. Op de tweede locatie werden ook automobilisten gecontroleerd. Niet bepaald actueel nieuws, maar misschien toch nog interessant omdat er meer dan genoeg loos bleek te zijn.

In totaal zijn 108 brom- en snorfietsen gecontroleerd, waarvan er 16 een te hoge constructiesnelheid bleken te hebben. De eigenaren kregen een WOK-melding. Het voertuig moet terug naar de  originele staat en opnieuw worden gekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u van een bromfiets.

Eén bestuurder mocht zijn scooter inleveren omdat hij voor de derde keer gepakt werd voor het rijden zonder rijbewijs. Verder zijn er ook nog 16 automobilisten gecontroleerd, waarvan een aantal overtredingen pleegden.

Er is geverbaliseerd voor:
- 4x door rood licht
- 5x mobieltje vast tijdens rijden
- 2x niet op eerste vordering tonen rijbewijs
- 5x rijden zonder rijbewijs;
- 1x geen verzekering
- 1x rijden met WOK-status
- 1x rijden met geschorst kenteken
- 3x rijden zonder helm
- 1x rijden met verlopen rijbewijs
- 3x beschadigde/versleten banden
- 3x geen spiegel
- 3x defecte richtingaanwijzer
- 3x als bromfietser niet de rijbaan gebruiken
- 1x spookrijden op een eenrichtingsweg

Tijdens de controle is er ook nog softdrugs aangetroffen en zijn enkele personen en voertuigen onderworpen aan een controle op grond van de Opiumwet. Tevens worden er diverse meldingen gedaan naar de belastingdienst, onder andere vanwege naheffingen.
Pin It
Bekeken: 2794x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/