Verschillende generaties hebben de afgelopen 60 jaar kunnen genieten van het verhaal van de excentrieke professor Higgins en het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle. Op 20, 21 en 22 april is de musical 'My Fair Lady' te zien in Theater De Vest in Alkmaar. Op vrijdag en zaterdag is er voorafgaand een mini-college over het ontstaan van deze wereldberoemde klassieker.

In 'My Fair Lady' neemt Higgins de weddenschap aan om het volksmeisje Eliza om te toveren tot een echte lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en het volksmeisje weet uiteindelijk niet alleen de Engelse elite van slag te brengen.

De wereldpremière van de musical vond in 1956 plaats op Broadway met Julie Andrews als Eliza Doolittle. De voorstelling won een Tony en acht jaar later verscheen de filmversie met Audrey Hepburn, goed voor acht Oscars. In De Vest worden de hoofdrollen vertolkt door Esmée Dekker, Chris Tates en Sjoukje Hooymaayer,

Op vrijdag en zaterdag is er in de foyer 'Een voorspel in 300 seconden'. Musicoloog Kees Wisse geeft een mini-college over het ontstaan van de musical. Bezoekers kunnen met een speciale zandloper kenbaar maken interesse te hebben en de rest gaat vanzelf. Het voorspel vindt plaats tussen 19:30 en 20:00 uur.

Speciaal voor deze avond prepareert de kok van Grand Café Klunder een ‘My Fair Lady’ menu (eventueel vegetarisch) met heerlijke hapjes om te delen, bubbels en iets lekkers toe voor 27,50 euro per persoon. Reserveren kan via 072-548 98 98.

‘My Fair Lady’ begint elke avond om 20.15 uur. Kaarten kosten 45,00 en zijn te koop via taqatheaterdevest.nl en de kassa. (foto: Roy Beusker)
Pin It
Bekeken: 2406x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/