Woensdag reikte burgemeester Piet Bruinooge een ere-insigne in goud uit aan mevrouw Ria Vink. Zij krijgt de onderscheiding van de stad Alkmaar als blijk van waardering voor haar professionele betrokkenheid bij ’Café Doodgewoon’.

In 1999 beëindigde mevrouw Vink haar baan als verpleegkundige/teamleider in een verpleeghuis in Bergen en ging als vrijwilligster aan de slag bij Humanitas. Zij raakte nauw betrokken bij de oprichting en start van het Hospice Alkmaar. Het vrijwilligerswerk leidde in 2004 tot een baan als coördinator van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg, waarbij mevrouw Vink vrijwilligsters enthousiast maakte om voor zowel deelnemers als patiënten en mantelzorgers een luisterend oor te zijn.

In 2007 trokken mevrouw Vink en de heer Vleer de kar bij de opzet van Café Doodgewoon, een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor professionals en vrijwilligers in de palliatieve (terminale) zorg en andere geïnteresseerden.

Voor haar jarenlange inzet en inspanningen ontving mevrouw Vink het ere-insigne in goud uit handen van burgemeester Piet Bruinooge. (foto: Jan Jong)