Lange Frans treedt samen met de Horizon Allstars op tijdens het Bevrijdingsfestival in Alkmaar. Zaterdag 5 mei gaat het nummer 'Blijf bij de les', dat de rapper samen met de groep leerlingen van het Horizon College maakte, live in première in de Alkmaarderhout.

De twintig leerlingen, met verschillende achtergronden en mbo-opleidingen, hebben samen met Lange Frans een muzikaal nummer met onderwerpen als in vrijheid leven en respect voor elkaar hebben. 'Blijf bij de les' past dan ook goed bij Bevrijdingsdag. Het optreden is vanaf 14.45 uur. De rapper zal ook eigen nummers zingen.

Twintig leerlingen van het Horizon namen deel aan een masterclass van Lange Frans. In drie sessies werd het nummer geschreven en opgenomen, inclusief videoclip. Lange Frans : "De studenten hebben fantastische talenten laten zien en zich in korte tijd enorm ontwikkeld. Het resultaat is voor mij boven verwachting. Naast dat zij van mij hebben geleerd, hebben de studenten mij ook geïnspireerd."

Wadeeh Ebraheem uit Heiloo (op de foto rechts naast Lange Frans) weet als geen ander hoe belangrijk vrijheid is. Hij is één van de twintig mbo'ers en schreef mee aan het nummer. Als 15-jarige jongen vluchtte hij in z’n eentje vanuit Syrië naar Nederland en daar refereert het nummer ook naar. Wadeeh vond het project supergaaf : "‘Ik krijg positieve energie in Nederland. Hier kan ik in vrijheid en veiligheid leven en ik ben enorm gemotiveerd om hier een toekomst op te bouwen."

De videoclip ging maandag 5 februari al in première in het AZ-stadion en heeft al ruim 8.000 views op YouTube. Ook via Spotify is het nummer te beluisteren.

Het Bevrijdingsfestival duurt van 12:30 uur tot 20:15 uur en natuurlijk is entree is gratis. De line-up en andere activiteiten staan op bevrijdingsfestivalalkmaar.nl. Kijk ook op Facebook en Twitter.