De DAW-dames probeerden er tegen de nummer twee in de 2e Bondsklasse A het beste uit te halen maar de winst zat er niet in, ondanks veel boven verwachting goed spel. ZVL4 uit Leiden maakte het verschil in het derde kwart en won uiteindelijk met 6-3.

DAW bood uitstekend weerstand en hield de stand met 1-1 gelijk in het eerste kwart. In het tweede kwart moest het Alkmaarse team met 2-1 een klein verschil toestaan.

Daarna zat het mee voor ZLV4 met een aantal 'min of meer' pogingen die er dan toch nét nog in gingen. Dit terwijl de DAW-dames bij overtalsituaties de bal nog wel eens besluiteloos rond liet gaan. De score liep in het derde kwart op naar 4-1 en een uiteindelijk werd afgefloten op 6-3. De scores van DAW kwamen op rekening van Linda Schenk (2x) en Cynthia Kleppe.

Een puntje halen was misschien  mogelijk geweest en dat zou wat druk van de ketel hebben gehaald. De DAW-dames lopen nog gevaar op degradatie, mede doordat ze maar één puntje scoorden in de laatste twee wedstrijden tegen directe concurrenten.

Nu is het volgende week erop of eronder; bij winst of gelijkspel tegen het voorlaatste team is er geen probleem. Anders is het hopen dat de hekkensluiter ook verliest. Diens tegenstander staat veel hoger, maar heeft niets meer het spel staan.

Bekeken: 2048x