De Alkmaarse rugbymannen kampen met een overvolle ziekenboeg, waardoor meerdere spelers uit het tweede team zondag nog een keer aan de bak moesten in het eerste. Het verlies van directe concurrent de Pickwick Players was dus niet zo verwonderlijk. De ploeg Deventer walste over het eerste team heen met 15-78.

Deventer startte gelijk na de kick-off met een goede serie aanvallen en scoorde na ruim 10 minuten een try. De conversie ging via de binnenkant van de paal binnen voor twee extra punten (0-7). De Pickwick Players had al snel door dat Alkmaar verzwakte was en ze bouwden hun voorsprong gestaag op.

Pas bij 0-19 kon Alkmaar wat terug doen. Na een reeks goede aanvallen lag de tegenstander onder druk bij de eigen achterlijn en het was Koen Bras die een gaatje vond voor een try, die door David Dekker werd geconverteerd (7-19). Alkmaar leefde even op, maar het duurde niet lang voor Deventer een vierde try scoorde, goed voor een bonus competitiepunt. Vlak voor rust volgde nog een vijfde voor 7-33.

Na rust waren de eerste punten voor Alkmaar uit een strafschop, genomen door David Dekker, maar daarna was het constant Deventer dat de goallijn vond. De thuisploeg liep op naar tot 10-64 voordat Alkmaar weer wat terug kon doen. Een strafschop werd snel genomen richting aanvoerder Perry Klos. Hij werd getackeld, maar uit de ruck die ontstond kon Shane den Heijer aangespeeld worden, die vervolgens scoorde (15-64). De moeilijke conversie werd helaas gemist. Uiteindelijk liepen de Pickwick Players nog uit naar 15-78.

Enige lichtpuntje vandaag was het damesteam. De 'Foeste Moiden' wonnen met 64-12.

Heren 1 staat nu zevende in de 2e Klasse Noord met 34 punten uit zestien van de twintig wedstrijden, omdat de Deventerse ploeg voorbij gekomen is. Heren 2 staat met afstand laatste in de 3e Klasse Noord-West met nog twee wedstrijden te gaan. De De Foeste Moiden staan met nog één wedstrijd te spelen vast op de derde plek in hun 2e Klasse Noord.
Bekeken: 2103x