Samen met gemeente Alkmaar organiseert een groep enthousiaste inwoners van Markenbinnen een informatiemarkt over duurzaam wonen. Op zaterdag 21 april kunnen geïnteresseerden terecht in en om het buurthuis Het Trefpunt.

Het initiatief van de markt komt voort uit het oprichten van een energiecorporatie door een aantal dorpsbewoners. Deze bewoners voorzien voor een belangrijk deel in hun eigen energiebehoefte door het gemeenschappelijk beheer van een groot aantal zonnepanelen.

Met de organisatie van de markt willen de bewoners en de gemeente Alkmaar stimuleren dat meer huishoudens overgaan tot duurzame maatregelen in en om hun woning. Speciale aandacht krijgen de mogelijkheden die er zijn om aardgasvrij te wonen.

Naast demonstraties over zonnepanelen is ook het Duurzaam Bouwloket op de markt aanwezig met informatie over isolatie, energiebesparing en subsidies die beschikbaar zijn voor duurzame maatregelen. Ook kunnen geïnteresseerden zich hier aanmelden om in aanmerking te komen voor een gratis energiescan van de eigen woning ter waarde 600 euro. Met de energiescan wordt de woning doorgelicht op duurzaamheid en wordt een pakket maatregelen geadviseerd om aardgasvrij te wonen.

Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): ’Het is goed om te zien dat de bewoners in Markenbinnen zelf het initiatief nemen om voor deze duurzaamheidsmarkt. Wij als gemeente steunen dit dan ook graag en ik hoop dat we Markenbinnen nog meer kunnen verduurzamen.’

De markt wordt gehouden op zaterdag 21 april van 14:00 uur tot 17:00 uur in Buurthuis Het Trefpunt, Bongerdstraat 1 in Markenbinnen.
Pin It
Bekeken: 2080x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/