Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar weer 'van alles' georganiseerd op  Koningsdag en -nacht op verschillende locaties in Alkmaar. Van kleine podia met live muziek tot grote evenementen: voor jong en oud is er genoeg te doen. Daarbij vindt de jaarlijks terugkerende grote vrijmarkt weer plaats in de binnenstad, net als de speciale kindervrijmarkt op het Clarissenbolwerk.

Op 26 april (Koningsnacht) barst het feest op diverse locaties in de binnenstad al los. Verschillende artiesten en dj’s treden o.a. op de Paardenmarkt, het Waagplein, Hofplein, Platte Stenenbrug en in de Koorstraat op.

Rick Hageman, organisator van Kingsnight & Kingsday op het Hofplein: “Juist door de enorme diversiteit aan evenementen in de stad is Alkmaar zo’n leuke plek om Koningsdag te vieren. Jong, oud: er is voor iedereen meer dan genoeg te doen.”

Alle feesten op Koningsdag en – nacht in de gemeente Alkmaar op een rij vind je op koningsdag-alkmaar.nl. Ook is hier een link te vinden naar een handige app waarin alle Alkmaarse festiviteiten overzichtelijk terug te vinden zijn. (Foto: aangeleverd)
Bekeken: 3307x