Het aantal WW-uitkeringen is in maart licht gestegen in het HAL-gebied. Dit in tegenstelling tot een afname van 0,7% nationaal en van 0,1% in de arbeidsregio Noord-Holland Noord.

Alkmaar zag een stijging van 1.923 naar 1.960 WW-uitkeringen (1,9%), Heerhugowaard van 883 naar 891 (0,9%) en Langedijk van 416 naar 422 (1,4%). Over een heel jaar genomen is de daling in de drie gemeenten nog altijd aanzienlijk: tussen de 19,8 en 19,7%. Op dit moment zit respectievelijk nog 3,4%, 3,1% en 2,8% van de beroepsbevolking in de WW.

Voor werkzoekenden zijn er de komende tijd baankansen in de horeca. Er is al krapte ontstaan, de zomer is in aantocht en naar verwachting groeit de sector verder door, waardoor ook de contractduur langer kan worden. Gunstig is voor velen dat de opkomst van bijvoorbeeld koffietentjes en lunchrooms zorgt voor meer vaste uren overdag. Het gaat dikwijls wel om parttime werk voor jongeren en jongvolwassenen.

Ook is er regionaal een afname van WW-uitkeringen in de agrarische sector, visserij, handel, bouw, reiniging, en metaal- en technische bedrijven (maar niet de metaalindustrie zelf).
Pin It
Bekeken: 2238x
https://ee.itk.ac.id/data/