Donderdag zijn 20 fonkelnieuwe Piaggio Liberty scooters afgeleverd bij diverse brandweerkorpsen in de regio Alkmaar. De eerste scooter werd in Heerhugowaard afgeleverd, waar Officier van Dienst Johan Koedijk de sleutels kreeg van Rogier Molenaar, chef werkplaats bij Theo Schilder. Ook de brandweer in Akersloot, Bergen, Schoorl en Egmond krijgen nieuwe scooters.

Het gebruik van scooters is al lange tijd een succes bij de brandweerkorpsen, want op twee wielen heb je nauwelijks last van verkeersdrukte. Een brandweerman kan zo zeker binnen 15 minuten na melding handelen, in afwachting van collega's met groot materieel.

Leverancier Theo Schilder is trots dat het deze opdracht mocht uitvoeren en het vertrouwen kreeg voor de levering en ook het onderhoud. De twintig scooters zijn uitgevoerd in het bekende brandweerrood (Ral. 3000). Andere betrokken bedrijven zijn Piaggio Nederland, Beemsterboer Autoschade uit Akersloot en Frank Groot grafisch ontwerp & belettering uit Alkmaar.

De keuze is gevallen op de Piaggio New Liberty 4-takt omdat dit nieuwe model een zuinige euro 4 injectiemotor heeft. Vorige modellen reden rond 1 liter op 30 km, deze heeft een verbruik van ongeveer 1 op 50.
Pin It
Bekeken: 3849x
https://ee.itk.ac.id/data/