Na ruim vier eeuwen is hij weer te bewonderen in Alkmaar: het Laurentiusaltaar van de hand van Maarten van Heemskerck. Het drieluik werd speciaal voor de Grote Kerk geschilderd, maar na de beeldenstorm werd het verkocht aan Zweden. Speciaal voor de 500e verjaardag van de kerk zijn de zijluiken teruggebracht. Minister Van Engelshoven opende vanmiddag de deuren naar het altaarstuk.

Na jaren van voorbereiding is een deel van het befaamde drieluik terug in Alkmaar. Maar echt eenvoudig was dat niet. Het werk hangt al eeuwen in de dom van het Zweedse Linköping. In de loop der tijd is het drieluik ook kromgetrokken en uitgedroogd. Het middengedeelte moest daarom in Zweden achterblijven.

Maar de luiken zijn precies wat de kerkgangers ook te zien kregen in de 16e eeuw aangezien het altaarstuk voor de grootste gedeelte van de tijd dicht zat. Het Laurentiusaltaar is te zien tot en met 7 oktober.
Pin It
Bekeken: 2618x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/