Vorige week donderdag verloor de Alkmaarse Rugby Club kansloos met 7-28 van Haarlem. De wedstrijd was op verzoek van de koploper in de 2e Klasse Noord vanaf 13 mei naar voren gehaald. Zondag leed de ploeg een nog pijnlijkere nederlaag tegen de nummer twee Castricum. De eindstand werd  106-7.

Namens Haarlem brak oud-Alkmaar speler Barney Earl al in de eerste minuut door voor de eerste try. Daarna hield Alkmaar nog redelijk stand, maar het stond het tegen de rust toch al 7-28. Dit  dankzij de enige sterke fase die de thuisploeg kende, waarbij Haarlem zowaar werd teruggedrongen. Pieter van Duijn kickte de bal slim over de achterlijn voor de enige Alkmaarse try. Davey Vrijhoef kickte er in de conversie twee punten bij. Na de rust was het hek van de dam en acht Haarlemse try’s later was de lijdensweg voorbij.

Zondag verliep het spel tegen Castricum niet veel anders. De nummer twee had al snel door waar de zwakke plekken zaten en braken met regelmaat door. Pas bij 63-0 kreeg Alkmaar even grip op de wedstrijd, na een verworven strafschop. Deze werd in eerste instantie gespeeld naar Brian Koorn maar die wist niet door te breken en werd getackeld. Na een ruck kwam de bal bij Jasper Pauw, die wel kon scoren.  Aanvoerder Pieter van Duijn converteerde voor 63-7.

Na de rust kwam Alkmaar niet meer aan de bak en Castricum liep langzaamaan uit naar uiteindelijk 106-7. Alleen een onwetende passant zou denken dat het spannend was, want de 1 paste niet op het scorebord.
Bekeken: 2427x