Het zat lang niet mee voor het eerste herenteam van de Alkmaarse Rugby Club. Sinds 28 januari werd geen partij meer gewonnen en soms was het verschil in de score groot. Zondag werd, in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, eindelijk weer eens gewonnen. Na een ruime voorsprong op de Pink Panthers uit Driebergen te verspelen, kwamen de Alkmaarders in de laatste minuten toch nog op een winst van 22-21 uit.

In een zeer spannende wedstrijd bouwde Alkmaar langzaam aan een ruime voorsprong op.  De eerste punten kwamen uit een penalty wegens buitenspel (3-0) en binnen 10 minuten volgde een try. Christian Koop schopte de bal ver naar voren over de goallijn en was er daarna als eerste bij. De conversie door David Dekker ging tussen de palen en het stond 10-0.

Alkmaar bleef goed spelen en Christian Koop wist opnieuw door te breken. Na weer lange sprint, speelde hij Joost Tempelaars aan die de aanval afrondde. David Dekker converteerde opnieuw (17-0).  Nog voor rust kwamen de Pink Panthers echter terug met een geconverteerde try (17-7).

Alkmaar startte de tweede helft furieus, maar kwam niet door de hechte verdediging van de steeds beter spelende Panthers. De gasten profiteerden daarna van slecht uitverdedigen (17-14) en schakelden nog eens bij om na een uitgespeelde strafschop op een 17-21 voorsprong te komen.

De thuisploeg toonde veerkracht en heroverde het veldoverwicht. Aanval na aanval werd gelanceerd, maar de Panthers hielden wel stand. Tot de laatste minuten, toen het een schot over de verdediging zag vliegen.  Er ontstond een rommelige situatie, waarin Koen Bras als eerste bij de bal was en een try scoorde. De conversie werd gemist, waardoor de score bleef steken op 22-21.

Alkmaarse R.U.F.C. staat nu achtste met 38 punten uit 19 wedstrijden. Zondag is de laatste wedstrijd van het seizoen bij RC Hilversum 2 op het veld.
Bekeken: 2537x