Het college van gemeente Alkmaar houdt vast aan de beoogde locatie voor het  Integraal Kindcentrum (IKC) in de wijk Vroonermeer. Kinderen zouden zo dicht bij de kruising N245 - De Keesman mogelijk bloot worden gesteld aan teveel fijnstof, vreesde de medezeggenschapsraad van De Lispeltuit, maar uit onderzoek van het Rijk blijkt dat dit niet het geval is.

Ook kwamen vanuit de Lispeltuut en Leefbaar Alkmaar zorgen over gebrek aan ruimte. In het IKC moeten een openbare en een rooms-katholieke basisschool komen en ook een peuteropvang. Er werd een alternatief voorgesteld: de plaats waar het huidige noodgebouw van de Lispeltuut staat, aan de andere zijde van de rotonde. Maar die plek is door de gemeente al gereserveerd voor een appartementencomplex en een klein woonwagenkamp.

De regiegroep met vertegenwoordigers van de gemeente en de stichtingen Ronduit, SAKS en SKOA, streven naar een ontwerp met voldoende buitenruimte voor de kinderen, en een goede bereikbaarheid en verkeersveiligheid in de omgeving.

Het nieuwe IKC moet in 2020 gereed zijn voor het nieuwe schooljaar. (foto: screenshot Google Maps)
Pin It
Bekeken: 2840x
https://ee.itk.ac.id/data/