Een boete van 104 euro per persoon, voor het maken van een foto bovenop parkeergarage Karperton in Alkmaar. Het overkwam de 17-jarige Britt Koster en haar vijf vrienden. "Er staan geen borden, wij wisten het echt niet", vertelt Britt aan mediapartner NH Nieuws.

Britt was eind maart met vijf vrienden in de stad om wat te drinken. "Vorig jaar hadden we bij de kermis foto's gemaakt van bovenop de Karperton, dus dat wilden we nu weer doen. We waren nog geen twee minuten boven of er kwamen vijf mensen aanlopen met gewone kleren aan, die meteen ons ID wilden zien."

Er werden foto's van de legitimatiebewijzen van de jongeren gemaakt en ze kregen ieder 104 euro boete. Pas toen de groep er om vroeg, identificeerden de mensen zich als Stadstoezicht en vertelden ze dat de boete was voor onnodig bivakkeren.

Britt vindt het onbegrijpelijk. "Wij bivakkeerden er helemaal niet en we wisten ook niet dat we er niet mochten komen." Haar vader spreekt op Facebook van schande: "Ruim 620 euro boete voor zes personen die niks fout hebben gedaan! Echt schandalig, gemeente Alkmaar!"

Kees Kraakman, woordvoerder van de gemeente Alkmaar, vertelt NH dat de jongeren zich onnodig ophielden. "Ze waren tussen de 16 en 17 jaar en hadden dus geen auto." Hij vindt de boete niet overdreven, ook al ging het alleen om een foto. "De reden waarom ze daar waren, laat zich raden. Maar wij handhaven strikt op dit soort zaken."

Volgens Kraakman worden regelmatig boetes gegeven voor onnodig ophouden in een parkeergarage, al is de Karperton wel een speciaal geval. "Er is vaak geluidsoverlast en overtollig gebruik van alcohol. De buurt heeft daar last van."

De gemeente is dinsdag nog in gesprek geweest met de betrokkenen en hield vol dat de boete gerechtvaardigd was. Daar zijn Britt en haar vader het niet mee eens. "We gaan bezwaar maken. Hopelijk is het dan klaar en anders gaan we verder kijken", zegt Britt.

Foto's maken van een ID-kaart gebeurt volgens Kraakman vaker. "De foto's kunnen later dan worden gebruikt voor het raadplegen van gegevens. Daarna worden ze verwijderd."
Pin It
Bekeken: 4700x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/