Na al eerder een tweede plaats in Bremen, een vijfde plaats in Berlijn en afgelopen weekend een vijfde plaats in Roemenië behaald te hebben, kan de Alkmaarse Dylan van der Kolk zich verzekeren van een ticket tijdens de Europese Kampioenschappen in Sarajevo in juni.

Afgelopen weekend tijdens de European Cup in Roemenië won Van der Kolk in de voorrondes alle wedstrijden. De strijd tegen de Hongaar Gyorgy Szatmari, die als vierde op de wereldranking staat, was zwaar maar Van der Kolk wist in de golden score een mooie schouderworp te maken waarmee hij in de kwartfinale belandde. Een overtuigend goede schouderworp tegen de Roemeen Botond Antal leverde Van der Kolk een halve finaleplaats.

In de halve finale kwam Van der Kolk terecht in een houdgreep tegen de latere kampioen uit Belarus Ruslan Halavachou. In de strijd om het brons legde Vander Kolk het af tegen de Cyprioot Georgios Balrjishvile, die net even handiger en sterker was in het gevecht om de pakking. Met een halve punt tegen verloor Van der Kolk de partij.

Na ruim 2 maanden slopende toernooien en trainingskampen, heeft Van der Kolk nu eindelijk even rust om zich voor te bereiden voor zijn schoolexamens.
Pin It
Bekeken: 2295x
https://ee.itk.ac.id/data/