Afgelopen maandag stond er een flinke torenkraan naast de Waagtoren. Maar met de opknapbeurt van het Waaggebouw had het niets te maken, de verbouwing waar de kraan bij nodig was vond plaats in het Fnidsen, aan de overkant van het water.

Het oude centrum van Alkmaar wordt vaak geprezen vanwege de prachtige gebouwen en gezellige straatjes, maar praktisch is het bij een verbouwing niet. Het benodigde materiaal word daarom vaak door de lucht aangeleverd.

Maandag was de man achter die klus de straks 65-jarige Piet Wagenaar, een echte kraanveteraan met 40 jaar ervaring onder de riem. Vanuit zijn cabine op 35 meter hoogte wist hij de pakketten bouwmateriaal feilloos op het kleine plateau achter het pand af te leveren.

"Dit is echt een fantastische baan, eigenlijk is het gewoon mijn hobby", vertelt Piet enthousiast. Terwijl veel Alkmaarders geld betalen om vanaf de Klim naar de Hemel over de stad te kunnen kijken is dat voor hem dagelijkse kost."Ik kom met de kraan in heel Noord-Holland en op dagen zoals dit heb je natuurlijk een schitterend uitzicht."

Toen Piet begon als machinist was dat op een uitschuifbare telekraan, maar de laatste zeventien jaar bestuurt hij torenkranen. "Ik heb geen voorkeur en vind beiden prachtig. Maar ik ben wel blij dat mijn huidige kraan een lift heeft zodat ik niet iedere dag op en neer hoeft te klimmen."
Pin It
Bekeken: 3373x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/