Om misstanden door zwervers en hangjongeren in parkeergarages te beperken wordt er momenteel streng toegezien door handhavers. Iedereen die zich onnodig ophoudt in één van de parkeergarages in de Alkmaarse binnenstad, kan rekenen op een fikse bekeuring die zonder pardon door de handhavers wordt uitgeschreven.

Het is duidelijk dat na jarenlange ellende in de parkeergarages de gemeente een soort 'zero-tolerance' beleid heeft ingezet. Vorige week wilde een zestal tieners vanaf het dak van de Karperton aan de Dijk een foto maken en kregen per persoon een bekeuring van 104 euro.

Het beleid van de gemeente wordt op social media druk bediscussieerd en menigeen klaagt over de 'snelle' bekeuringen. Maar tegelijkertijd werd er net zo hard geklaagd over de misstanden en overlast in de garages, precies waar de gemeente nu juist iets aan probeert te doen.

De gemeente gaat ervan uit dat inwoners van Alkmaar weten wat de regels van Algemene Plaatselijke Verordening zijn, deze zijn immers openbaar. Misschien kan het duidelijk plaatsen van borden met de APV-bepalingen de nietsvermoedende jeugdige overtreders helpen.

 
Pin It
Bekeken: 2677x
https://ee.itk.ac.id/data/