Alkmaar Centraal


Yannick van der Kolk heeft afgelopen weekend met een derde plaats goed zaken gedaan bij de Europacup judo in Litouwen. Waar Yannick's jongere broertje Dylan het in de leeftijdsklasse -18 jaar erg goed doet, laat Yannick in de leeftijdsklasse -21 zien dat hij de beste Nederlander in de gewichtsklasse -73 kilo is.

Vorige maand was Yannick in de Portugese stad Coimbra al dichtbij een bronzen medaille, maar deze keer was het wel raak. In de eerste ronde scoorde hij een mooi punt tegen de de Litouwer Edvardas Sobolevski en in ronde twee won hij eveneens met een vol punt van de man uit Letland, Arturs Daniels Rizijs.

In de kwartfinale moest er een lange golden score van ruim 5 minuten aan te pas komen tegen de Belg Abdul Malik Umayev. Op karakter wist de Nederlander de kwartfinale op straffen van de tegenstander te beslissen.

In de halve finale ging het op de grond mis tegen de Estlander Part Laas. Yannick werd in een wurggreep genomen en kon niet anders doen dan aftikken. Hij herpakte zich en won daarna wel nog de strijd om het brons van de Oostenrijker Jonathan Gehmayr. Hiermee blijft de Nederlander op een goede koers voor een EK-ticket.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl