Tijdens een goed bezochte bijeenkomst in Wijkcentrum De Oever, ondertekenden groenwethouder Anjo van de Ven en drie bestuursleden van de Vereniging Groene Hart Oudorp donderdag een overeenkomst voor de ontwikkeling van een buurtpark. De bestuursleden tekenden namens de buurtbewoners.

Vanaf het moment dat de gemeente in 2015 het terrein officieel een groene bestemming gaf is er door een bewonerscommissie gewerkt aan een visie voor het gebied. Op de locatie van de voormalige handbalvelden aan het Kolpingpad, wordt in samenwerking met bewoners een nieuw park vormgegeven.

Voorzitter Chris Thesingh gaf een toelichting op de plannen voor het groengebied. Belangrijke wensen in de visie zijn het realiseren van een pluktuin, een amfitheater, meer speel- en ook sportvoorzieningen en het verbeteren van een aanwezig hoofdwandelpad.

"Groen is heel belangrijk voor een fijne en gezonde leefomgeving", lichtte wethouder Van de Ven toe. "Ik ben dan ook blij dat deze groep enthousiaste bewoners zich- samen met ons- gaat inzetten voor meer groen in de wijk. Dit wordt straks een nog mooier en groener stukje Alkmaar!"

De werkzaamheden zijn een aantal weken geleden al gestart. De Vereniging steekt met vrijwilligers zelf de handen uit de mouwen en legden het grondwerk voor de pluktuin en het amfitheater.

De Vereniging wil bovenop de inzet van de gemeente, via het sponsoren en aanschrijven van fondsen, tevens bijdragen aan een deel van de kosten van de nieuwe voorzieningen. (foto: R. Verhagen)
Pin It
Bekeken: 3276x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/