Gemeente Amsterdam presenteerde woensdag plannen om de overvloed aan toerisme tegen te gaan. De hoofdstad wil buitenlandse bezoekers laten afvloeien naar de wijde omgeving met beperkingen en samenwerking met andere gemeenten. Gemeente Alkmaar zal ze in ieder geval met open armen ontvangen.

"Onze doelstelling is om de bezoekersaantallen in Alkmaar ieder jaar met tien procent te verhogen. Dat wordt nu makkelijker te behalen met de nieuwe plannen", zegt demissionair kaaswethouder Victor Kloos tegen mediapartner NH Nieuws.

Bovendien kan de kaasstad volgens Kloos wel een goede financiële impuls gebruiken. "Het is belangrijk voor onze horeca, winkels en andere toeristische bedrijven dat hier veel mensen komen die geld gaan uitgeven."

Jos Vranken van het Nederlandse Bureau voor Toerisme NBTC constateert in dat grote toeristische trekpleisters overspoeld raken. "Het spreiden van toerisme gaat ons niet hard genoeg. Het gevolg is overbelasting van populaire plekken in en rond bijvoorbeeld Amsterdam en dorpen als Kinderdijk en Volendam."

De Amsterdamse toerismebranche moet het in de plannen flink ontgelden. Zo gaat de toeristenbelasting omhoog, mogen touringcars niet binnen de ring A10 komen en worden opstapplekken voor rondvaartboten geweerd uit de binnenstad.
Pin It
Bekeken: 2980x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/