Het is pas mei, maar de Alkmaarse Linda van Pel is al druk bezig met het regelen van cadeaus voor Sinterklaas. Zij wist vorig jaar 110 kinderen van minima te verwennen met zes cadeaus per kind en wil dit jaar nog meer kinderen blij maken.

Een jaar of vijf geleden hielp Linda voor het eerst mee met de organisatie van een Sinterklaasfeest en een jaar later besloot ze het op eigen kracht te doen. "Toen lukte het me om 35 kinderen te voorzien van zes cadeaus", vertelt Linda aan mediapartner NH Nieuws.

Het aantal kinderen dat niet kan genieten van het volksfeest bleef groeien en daarom is er nu al een heel team bezig met het regelen van mooie presentjes. "Daar gaat veel tijd in zitten. We gaan op zoek naar oude spullen van mensen, die we weer verkopen op rommelmarkten voor geld. Zo kunnen we nieuwe knuffels, boeken en speelgoed aan de kleintjes geven."

Linda hoopt dat ze dit jaar nog meer kinderen kan helpen. "The sky is the limit", droomt ze. "Onze zoektocht krijgt nu ook een beetje een sneeuwbaleffect. Mensen horen ervan en komen met dingen uit hun kast die ze nooit hebben gebruikt. Ik heb ook weleens 100 euro van iemand op m'n rekening gestort gekregen, fantastisch."

Volgens Linda is de tijd die erin gaat zitten het allemaal waard wanneer ze op Pakjesavond ziet hoe de kinderen genieten. "We willen cadeaus geven die ook echt bij het kind zelf passen, dus dat geeft op zo'n moment heel veel voldoening."
Pin It
Bekeken: 2748x
https://ee.itk.ac.id/data/