Vrijdag 25 mei geeft het Balkankoor Slavuj onder leiding van Ivo Boswijk samen met het Zwarte Zee kwartet een concert in de Remonstrantse Kerk in Alkmaar.

Op het programma staat onder andere het Armeens oratorium, geschreven ter nagedachtenis van de slachtoffers Armeense genocide in het jaar 1915. Het is een ontroerend en soms hartverscheurend zangstuk.

Te gast op het concert is onder andere Ruzanna Hakobyan die prachtig speelt op haar qanon, een liggend snaarinstrument dat veel gebruikt wordt bij deze volksmuziek. In andere nummers blaast Jan-Jaap Spaargaren op zijn duduk, een instrument dat nog het meeste lijkt op de warme en droevige klanken van een klarinet.

Slavuj-dirigent Ivo Boswijk, die veel volksmuziek arrangeerde voor zijn vierstemmige koor: “De melancholie van de Armeense muziek is begrijpelijk als je kijkt naar de geschiedenis van dit land. Die geschiedenis is er één van annexaties door buitenlandse rijken en vluchten van de inwoners naar veiliger oorden. Niet zo vreemd dat veel volksliederen doortrokken zijn van gevoelens van heimwee.”

Het concert begint om 20:15 uur in de Remonstrantse Kerk aan het Fnidsen 33-37. Een ticket kost 15 euro, tot 12 jaar kost een ticket 7,50 euro. Het reserveren van tickets kan via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 1488 4572.
Pin It
Bekeken: 2300x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/