Afgelopen week zijn twee warmteleidingen succesvol aangelegd onder de Bleekerssloot in Alkmaar. Deze worden aangesloten aan het tracé langs de Willem de Zwijgerlaan.

Van de Bleekerssloot zullen de leidingen via de Van Houtenkade het PCC Lyceum bereiken, waar ze worden aangesloten op het al aangelegde warmtenet langs de Koelmalaan. Vanaf de Bleekersloot zal het net verder doorgetrokken worden tot aan de Juliana van Stolberglaan. De Willem de Zwijgerlaan al enkele weken afgesloten vanwege de werkzaamheden.

Het warmtenet is een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt om woningen en bedrijven te verwarmen. In 2017 werd ruim 11 km van het warmtenet in Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard aangelegd.

De totale lengte van het warmtenet in deze regio wordt hiermee 31 km.
De warmte komt vrij bij de verbranding van afvalhout in de bio-energiecentrale van HVC aan de Jadestraat in Alkmaar. Met de aansluiting van het warmtenet op de bio-energiecentrale is het warmtenet regio Alkmaar het meest duurzame warmtenet van Nederland. (foto's: Rico Franse)
Pin It
Bekeken: 2413x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/