Op 2 maart heeft een man via een slinkse geldwisseltruc 600 euro in een supermarkt in Heiloo buitgemaakt. De politie waarschuwt voor deze truc en vraagt om hulp bij de zoektocht naar de dader, en die vrouw hem vergezelde.

De man wilde op de bewuste dag in het Engels een doos chocola en een fles wijn afrekenen. Daarna vroeg hij of hij twintig 20 euro biljetten kon wisselen in 50 eurobiljetten. De man kreeg acht briefjes van 50 terug, maar wilde deze kort daarop weer terug wisselen en ook nog meer geld wisselen. Daarbij gaf hij niet alle 50 euro biljetten terug. Hij wist dit op slinkse manier nogmaals te doen, terwijl hij telkens een aantal biljetten in zijn jaszak stak.

De politie zoekt de oplichter. Er zijn duidelijke beelden van hem en de vrouw die hem vergezelde. Het is overigens mogelijk dat zij niet weet dat hij wisseltrucs uithaalt. Wie de man en/of vrouw herkent wordt verzocht contact op te nemen met de politie het tipformulier op politie.nl of via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Bekeken: 4334x