Alkmaar Centraal


Een lang gekoesterde wens van Magentazorg wordt werkelijkheid: de zorgorganisatie is vorige week gestart met een compleet nieuwe werkwijze in het Expertisecentrum Behandeling & Revalidatie in Oudorp en wil hiermee de zorg naar een hoger niveau tillen.

Met een nieuwe bedrijfsstrategie en een vernieuwde werkwijze wil Magentazorg tegemoet komen aan de maatschappelijke vraag naar goede revalidatiezorg en behandeling van ouderen. Met de nieuwe strategie en behandelwijze wordt ook bijgedragen aan de doelstelling van de overheid om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen.

Bij het Expertisecentrum ligt de focus op een zo goed mogelijke revalidatie met een zo kort mogelijke verblijf op de revalidatieafdeling. Hierbij is preventie, het voorkomen van opname, een ander belangrijk punt. De vernieuwing moet leiden tot betere en efficiëntere behandeling van cliënten. Voor elke cliënt wordt een team van gespecialiseerde behandelaars samengesteld die samen een behandelplan opstellen en deze gezamenlijk  uitvoeren.

Momenteel is het Expertisecentrum gevestigd in het voormalige Lauwershof aan de Jupiterstraat in Oudorp, maar zal binnen twee of drie jaar zijn intrek nemen in een compleet nieuw pand. Waar dit pand neergezet wordt is nog onduidelijk.

Kwartiermaker/directeur a.i. Jan-Pieter Maas: ”De verwachting is dat de goede basis die we nu hebben straks in het nieuwe pand nog beter zal worden. De ontwikkeling van het nieuwbouwplan is gestart. Eerst wordt in samenwerking met bouwkundigen en architect onderzocht wat de mogelijkheden zijn. We kijken waar en wat voor pand we het beste kunnen bouwen. We willen het echt binnen twee tot drie jaar gerealiseerd hebben, dus eind van het jaar moet de planontwikkeling gereed zijn."

Wat er met het voormalige Lauwershof-pand gaat gebeuren is nog niet bekend. (Foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl