Alkmaar Centraal


Voor wie geen vader meer heeft kan Vaderdag een sombere dag zijn. Creatieve geest en organisatorTamara Roos heeft een variant op Vaderdag bedacht: Dode Vaderdag. Een dag waarbij niet alleen dode vaders herdacht worden maar waar ook het leven gevierd wordt.

Centraal staat een 10 stoelen-installatie met een Virtual Reality-belevenis voor jong en oud; The Last Chair. Deze bijzondere film, die op meerdere internationale filmfestivals vertoond werd, is eindelijk in Alkmaar
mee te maken. Elk half uur start een vertoning en de kosten bedragen 5 euro.

Naast de film is er nog veel meer te beleven op Dode Vaderdag. Beeldend kunstenaar Jan Mors bouwt een lichtkapel, ‘Memento Vivere’, waar het publiek met het ontsteken van een kaarsje voor een geliefde aan mee kan werken. Het publiek mag ook foto's van vaders meenemen en ophangen aan de Fotomuur als eerbetoon.

Eten en drinken aan lange tafels en dansen op live-muziek met mede-vaderlozen zijn tijdens dit eenmalige evenement in HAL25 leidend. De soep,
pannenkoeken en patat worden geserveerd door Hannah. De live-muziek begint om 17:00 uur onder leiding van Milou Mignon, Wesley Franse en DJ Micha.

Iedereen met of zonder een vader is zondag 17 juni van harte welkom en de toegang is gratis. De deuren gaan om 15:00 uur open. HAL25 is te vinden aan de Pettemerstraatweg 15 in Alkmaar-Overstad. In HAL25 is geen PIN aanwezig. Voor meer informatie kijk op thelastchair-vr.com of half25.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl