Alkmaar Centraal


Het ROC Horizon College heeft zich aangesloten bij Huis van het Werk.  Deze stichting zet zich in voor het behoud van arbeidskrachten voor de regionale arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord. Inmiddels zijn meer dan vijftig bedrijven uit Noord-Holland Noord aangesloten bij Huis van het Werk, waaronder GP Groot, HVC, Bravilor en Noordwest Ziekenhuisgroep.

Het Horizon College heeft circa 1250 werknemers in dienst, verdeeld over de vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend. Om werknemers voor de regio te behouden kunnen de aangesloten bedrijven onder meer vacatures uitwisselen, detachering realiseren en kennis met elkaar delen op het gebied van arbeidsmarktontwikkeling.

Daarnaast is de uitwisseling van kennis vanuit het bedrijfsleven richting het onderwijs een belangrijk focuspunt voor het Horizon College. Zo kunnen aangesloten partners bijvoorbeeld gastcolleges geven waardoor mbo-studenten geïnspireerd worden om in de regio aan het werk te gaan.

Occo Koedijker, voorzitter van Huis van het Werk, is verheugd dat nu ook het Horizon College aansluit bij het initiatief. Niet alleen omdat het Horizon College een grote werkgever in de regio is, maar ook omdat er jaarlijks vele mbo-studenten afstuderen: "Hier zit het talent van de toekomst. We willen ervoor zorgen dat afgestudeerden niet de regio uitgaan, we willen dat hun kennis en talenten behouden blijven voor de regio Noord-Holland Noord." (Foto: Rob Duin)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl