Alkmaar Centraal


Over een maand is de bouw klaar van de Centrale Bediening Bruggen en Sluizen aan de Pannekeetweg in Heerhugowaard. Dit meldt het NHD. Aansluitend wordt een onafhankelijk glasvezelnetwerk aangelegd om 44 bruggen en sluizen in Noord-Holland Noord op het centrale bedieningspunt aan te sluiten.

Vanuit het pand op het voormalige strooizoutdepot tegenover hotel-restaurant Babylon moeten vanaf 2021 aanvankelijk 44 bruggen en sluizen in Noord-Holland Noord worden bediend. Eerst waren dat nog 33 bruggen en zeven sluizen en de Provincie overweegt er nog meer aan te sluiten. De centrale bediening moet de doorstroming van verkeer op weg en water verbeteren.

Het zout van het depot ligt er overigens nog, in nieuwe bunkers. Op deze bunkers en het dak van het nieuwe pand liggen bij elkaar 350 zonnepanelen om het bedieningspunt zelfvoorzienend te maken.

Na voltooiing van het pand worden de bedieningsinstallaties geplaatst en vervolgens het glasvezelnetwerk. Eind dit jaar worden de Stolperophaalbrug tussen Schagerbrug en De Stolpen en de nabijgelegen Zijperbrug als eerste aangesloten. Na een testperiode met deze twee bruggen zullen de andere sluizen en bruggen worden aangesloten.

De Centrale Bediening moet in maart 2021 volledig operationeel zijn. De Provincie heeft als ambitie om 80 bruggen en sluizen centraal te gaan bedienen. (tekening: pietersbouwtechniek.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl