Het was een groot feest bij het Alkmaarse kaasdragersgilde, het gilde bestaat namelijk 425 jaar en dat werd vrijdagochtend uitgebreid gevierd tijdens de kaasmarkt. Zoals gebruikelijk sprak de kaasvader vooraf het gilde toe en deze keer kondigde daarbij de unieke gebeurtenis aan.

Het gilde zelf mocht vanwege het jubileum het startsein geven voor de kaasmarkt. Via een speciale constructie konden alle dragers inclusief de kaasvaders samen de bel luiden.

Recent werd door de gemeentesecretaris ontdekt dat het gilde in 1593 opgericht was, terwijl voorheen werd gedacht dat de basis in 1622 werd gelegd. Door deze ontdekking hebben de kaasdragers het 400-jarige bestaan moeten overslaan. Dus dan maar groots uitpakken tijdens het 425-jarig bestaan. "Het is wel een beetje rot dat het 400-jarig jubileum door je neus wordt geboord", vertelde de kaasvader.

Vanwege de mijlpaal organiseert het Kaasdragersgilde zondag 17 juni het wereldrecord kaasproeven. Doel is om met 750 andere proevers het record van 561 fijnproevers te verbreken.
Pin It
Bekeken: 2751x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/