In de Grote Kerk van Alkmaar werd zaterdag voor het vierde jaar op rij de Noord-Hollandse Bierverkiezing van NH Media gehouden. Er waren totaal maar liefst 42 inzendingen in de categorieën licht en zwaar bier. Er was ook een publieksprijs. De zware 'Double Roast' van de Alkmaarse bierbrouwerij De Moersleutel werd door de jury beloond met een derde plaats.

De Moersleutel werd in 2015 door vier broers uit Heiloo opgericht in hun woonplaats. In mei dit jaar betrokken ze een pand aan de Diamantweg in Alkmaar, samen met Vriendenbier. Eigenaar van Vriendenbier is hun vader en mentor.

Double Roast is een Imperial Porter met 10.0% alcohol. Het 'Keen Coffee' bier is bitter zoet, vrijwel zwart en heeft een volle bruine kraag. Te proeven zijn gebrande mouten, zeer stevige koffietinten en ook onder meer ondertonen van karamel en chocolade.

Beide juryprijzen gingen naar brouwerijen in Zaandijk. 'Heet & Stout' van Brouwerij Breugem werd door de jury uitgeroepen tot het beste zware bier van de provincie en in de categorie lichte bieren eindigde 'Chocolate Porter' van Brouwerij Hoop als hoogste. Het publiek toonde de meeste waardering voor het Weizenbier van Stadsbrouwerij Radboud uit Medemblik. (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 2511x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/