Sem Verweij is zondag derde geworden op het NK junioren atletiek in Emmeloord. Zaterdag won hij zijn serie 400m A-jongens en later ook de halve finale in een persoonlijke recordtijd van 50,22s. In de finale liep de Hylas-atleet wederom sterk en finishte na 50,60s, slechts twee tienden achter de nummer twee.

Luca van Diepen gaf ook een sterk optreden. De C-junior kwam uit op de 2000m steeple chase voor B-jongens en verpulverde zijn eigen record met tien seconden. Met zijn tijd van 6:32,49 min. finishte de Hylasser, wonende in Heerhugowaard, knap als vierde.

A-junior Mark Roosien kwam vrijdag uit op de 100m en zondag op de 200m. Op de korte sprint strandde hij in de series, maar op de dubbele afstand schopte hij het tot de halve finale, door voor het eerst onder de 23 seconden te duiken. In de halve finale werd hij overall elfde door zich nog eens te verbeteren van 22,97s naar 22,93s.

Ook Maël Kramer verbeterde zich twee keer, maar dan op de 110m horden voor B-jongens. In de series liep hij 15,58s en in de semifinale 15,46s. Het leverde hem een twaalfde plaats overall op. Een prima prestatie, aangezien hij erg weinig op horden trainde vanwege zijn focus op rugby.
Bekeken: 2569x